Bevolking & bestuur

Landelijke rapportages

Bevolking algemeen:

Migratie:

  • Hoeveel asielzoekers komen naar Nederland (2021)? (cbs.nl)
  • Asiel en integratie 2021 - Cohortonderzoek asielzoekers en statushouders (longreads.cbs.nl)
     

Diversiteit:

  • De nieuwe verscheidenheid. Toenemende diversiteit naar herkomst in Nederland (wrr.nl)
  • Samenleven in verscheidenheid (wrr.nl)
  • De sociale staat van Nederland 2020 – maatschappelijke en politieke participatie en betrokkenheid (digitaal.scp.nl)

Eindhoven is in bloei. Waar de stad in 1920 nog geen 6.500 inwoners had, telt de stad op 1 januari 2023 243.721 inwoners. Steden trekken jongeren aan, maar tegelijkertijd is de verwachting dat de bevolking vergrijst. Ook verwachten we dat er meer mensen naar Eindhoven komen met steeds meer diverse achtergronden. De prognose is dat er in 2040 ongeveer 300.000 inwoners zullen zijn.

Binnen het thema Bevolking & bestuur vind je informatie terug over o.a. de samenstelling van de Eindhovense bevolking, migratie, diversiteit, maar ook over de verkiezingen.

Op deze pagina vind je kerncijfers, onderzoeken en informatieproducten die inzichten geven voor het thema bevolking en bestuur. 

Kerncijfers bevolking & Bestuur

Vind kerncijfers per thema voor Eindhoven en vergelijk deze met andere gemeenten in Nederland. Bijvoorbeeld met de tien grootste gemeenten van Nederland (G10), de vijf grootste gemeenten van Noord-Brabant (B5) en regiogemeenten. 

Onderzoeken en informatieproducten

De belangrijkste onderzoeken en informatieproducten op het gebied van bevolking & bestuur staan uitgelicht. Je kunt ook doorklikken naar alle onderzoeken die voor of door de gemeente Eindhoven zijn uitgevoerd.

Off