Economie, werk & inkomen

Landelijke rapportages

De rol van Brainport Eindhoven voor de Nederlandse economie en de regio is onveranderd groot. De laatste twee jaar is de coronapandemie grotendeels bepalend geweest voor het verloop van de economische ontwikkeling. In het coronajaar zagen we bij WW-uitkeringen een flinke toename, maar nu zien we dat het aantal mensen met een WW-uitkering flink is gedaald. Ook het aantal inwoners met een bijstandsuitkering zien we afnemen.

Op deze pagina vind je kerncijfers, onderzoeken en informatieproducten die helpen om de situatie voor Eindhoven op het gebied van economie, werk en inkomen in kaart te brengen. 

Kerncijfers economie, werk & inkomen

Vind kerncijfers per thema voor Eindhoven en vergelijk deze met andere gemeenten in Nederland. Bijvoorbeeld met de tien grootste gemeenten van Nederland (G10), de vijf grootste gemeenten van Noord-Brabant (B5) en regiogemeenten.

Onderzoeken en informatieproducten

De belangrijkste onderzoeken en informatieproducten op het gebied van economie, werk en inkomen staan uitgelicht. Je kunt ook doorklikken naar alle onderzoeken die voor of door de gemeente Eindhoven zijn uitgevoerd.

Off