Sociale leefomgeving

Landelijke rapportages

Jeugd

  • Ongelijkheid van het jonge kind (cpb.nl)
  • Onderzoek gevolgen coronatijd voor kinderen, jongeren en gezinnen (nji.nl)
     

Onderwijs

Gezondheid:

  • Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen (ggdgv.nl)

 

Eindhoven is de stad van kansen om jezelf te ontwikkelen en omzien naar elkaar. Maar het is ook een stad van 2 snelheden. De kloof neemt toe tussen inwoners die een vaste baan, huis, vermogen en een sociaal netwerk hebben en degenen die dit niet hebben en voor wie het steeds lastiger wordt om dit op te bouwen. Corona heeft dit versterkt. Bovendien zijn nieuwe kwetsbare groepen ontstaan zoals zzp’ers en jongeren.

Binnen het thema sociale leefomgeving focussen we op deze aspecten van onze stad. Hieronder verstaan we de thema's welzijn & gezondheid, onderwijs, veiligheid en vrije tijd, cultuur en sport 

Op deze pagina vind je kerncijfers, onderzoeken en informatieproducten die helpen om de sociale leefomgeving in kaart te brengen en de basis vormen voor ons beleid. 

Kerncijfers sociale leefomgeving

Vind kerncijfers per thema voor Eindhoven en vergelijk deze met andere gemeenten in Nederland. Bijvoorbeeld met de tien grootste gemeenten van Nederland (G10), de vijf grootste gemeenten van Noord-Brabant (B5) en regiogemeenten.

Onderzoeken en informatieproducten

De belangrijkste onderzoeken en informatieproducten op het gebied van sociale leefomgeving staan uitgelicht. Je kunt ook doorklikken naar alle onderzoeken die voor of door de gemeente Eindhoven zijn uitgevoerd.

Off