Spelregels en methoden

Op deze pagina bieden we je achtergrondinformatie over onze onderzoeken en Open Data met betrekking tot de stad. We gaan bijvoorbeeld in op onze onderzoeksmethoden en data die hieruit voortkomen.

Als gemeente werken we continu aan Eindhoven. Hiertoe signaleren en analyseren we ontwikkelingen, en gebruiken we de verkregen inzichten om de stad te verbeteren.

We onderzoeken bijvoorbeeld systematisch wat er onder de Eindhovense bevolking leeft. Dit gebeurt door middel van analyses op registratiedata of het peilen van verschillende thema’s onder inwoners. Een paar keer per jaar sturen we inwoners hiervoor een gerichte uitnodiging, bijvoorbeeld om mee te doen aan de Inwonersenquête. Verder hebben we een onderzoekspanel: het DigiPanel.

Bovendien wordt de wereld en de stad steeds digitaler. We krijgen daardoor steeds meer gegevens tot onze beschikking. Deze gegevens, ook wel data genoemd, zijn een bron van waardevolle informatie. Dit brengt veel mogelijkheden, maar ook uitdagingen met zich mee. Zorg voor betrouwbare informatie, goede duiding van cijfers en onderzoeksresultaten is essentieel om Eindhoven te verbeteren.

Nieuwsgierig naar de verschillende databronnen van de gemeente Eindhoven en informatieproducten die hieruit ontstaan? Bezoek dan de pagina 'Statistiek en onderzoek per thema'.