Participatietraject Stadsbos en de Wielewaal

Begin 2022 heeft de gemeente het prachtige landgoed de Wielewaal gekocht. Het landgoed is nu nog niet open voor publiek, maar dat gaat veranderen. Op zijn vroegst wordt het halverwege 2025 (gedeeltelijk) opengesteld. De Wielewaal is een onderdeel van een veel groter, groen gebied. Een stadsbos dat ligt tussen de Boschdijk, het Beatrixkanaal, de Anthony Fokkerweg en de Elburglaan.

Voor het wordt opengesteld maakt de gemeente een ontwikkelingsvisie met plannen, wensen en ambities voor het stadsbos en de Wielewaal. Daarvoor is op verschillende manieren in gesprek gegaan met inwoners, bezoekers en andere belanghebbenden.

Van 2 tot en met 18 december 2022 hebben 1807 respondenten een online enquête ingevuld over het gebruik van het stadsbos, wat deze nog interessanter zou maken en specifiek over de invulling van het landgoed de Wielewaal. In die periode hebben 282 mensen hierover ook hun mening gegeven in het stadsbosdoolhof, op vier locaties in de stad. In deze rapportage vind je de resultaten van de enquête en het stadsbosdoolhof.

Bekijk de resultaten in volledig scherm.

Ook zijn er stadsbosdagen bij de Philips Fruittuinen georganiseerd. Op deze dagen ging landschapsarchitectenbureau ZUS in gesprek met organisaties in de stad, bezoekers en inwoners over de eigenschappen van het gebied. Ook verzamelden ze ideeën voor de toekomst. Online konden mensen hun ideeën voor het stadsbos aanmelden. Alle resultaten zijn te vinden op eindhoven.nl/wielewaal.

Off