Maatschappelijke impact corona - meting 1

Actueel beeld van de maatschappelijke impact van het coronavirus in Eindhoven. 

De samenleving wordt hard geraakt door het coronavirus (COVID-19). Hoe gaat het met de inwoners van Eindhoven? Wat vinden zij van de huidige adviezen en maatregelen? Via het digipanel van de gemeente Eindhoven en via social media hebben ruim 5.000 Eindhovenaren aangegeven hoe het met ze gaat en wat hun ervaringen zijn in de huidige situatie.

Waar vind ik de resultaten?


Hieronder staan de belangrijkste resultaten. Je kunt ook de visuele weergave van de resultaten bekijken

Onderzoeksverantwoording


Deze eerste meting over de impact van de coronavirus in Eindhoven is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, de veiligheidsregio's, het PON en diverse Brabantse gemeenten.

Methodiek

Het onderzoek is (in Eindhoven) via een online vragenlijst uitgezet onder de leden van het Digipanel en via de social media platforms van de gemeente Eindhoven. Periode 1-meting De enquêtering heeft plaatsgevonden van woensdag 1 april tot en met woensdag 8 april 2020. Woensdag 1 april was net na de verlenging van de landelijke maatregelen tot 28 april (bekendgemaakt op 30 maart).

Respons

De vragenlijst is ingevuld door 4.126 leden van het Digipanel. In het Digipanel betrof dit een respons van 54%. Daarnaast is de vragenlijst via social media ingevuld door 1.006 personen. Dat brengt het totaal op 5.132 respondenten. 296 Personen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de vragenlijst in het Engels in te vullen. Met het hoge aantal van meer dan 5.000 respondenten kunnen we betrouwbare uitspraken voor de gemeente Eindhoven en voor verschillende subgroepen (jongeren, ouderen, gezinnen etc.) doen.

Off