Vergroeningsprojecten
Eindhoven is de groenste stad van de grote vijf steden van Nederland en dat groene karakter is erg belangrijk. Groen is namelijk onmisbaar voor de leefbaarheid (klimaatadaptatie, biodiversiteit, gezondheid) van de stad en draagt bij aan de identiteit van Eindhoven.
Hoewel de stad een sterke groenstructuur heeft, is niet iedere wijk even groen. Er zijn dan ook diverse vergroeningsprojecten en wensen voor vergroeningsprojecten in de stad. De (wens)locaties van een aantal grote projecten staan sinds kort op ons Open Data portaal. Bekijk de datasets Vergroeningsprojecten en Vergroenen groenarme buurten.
Meer weten over ontharden en vergroenen in Eindhoven? Ga naar de pagina Ontharden en vergroenen op eindhovenduurzaam.nl.
Deelmobiliteit
Voor een bereikbare, gezonde en fijne leefomgeving werken we aan een autoluw centrum. Dat betekent ruimte voor meer lopen, meer fietsen en meer gebruik van openbaar vervoer en deelvervoer. Door vervoersmiddelen te delen, zijn er minder voertuigen en parkeerplaatsen nodig.
De deelautolocaties waren al onderdeel van ons Open Data portaal. Nu zijn ook de deelbakfietsen en hubs te raadplegen!
Meer informatie lees je op de pagina Deelvervoer op eindhoven.nl.
Kwaliteitsniveaus toegankelijkheid
Een goede openbare ruimte is afgestemd op onze behoefte ons te verplaatsen. Dat stelt eisen aan de bereikbaarheid en bruikbaarheid van de stad, de zogenaamde toegankelijkheid. Wat dit betekent voor de toegankelijkheid van het gebied staat verder omschreven in het toe te passen Handboek toegankelijkheid openbare ruimte.
De kaart met Kwaliteitsniveaus toegankelijkheid openbare ruimte die beschikbaar is als Open Data laat zien waar in Eindhoven welke ambitie geldt en dient als referentie.
En verder?
Ook bijvoorbeeld het cameragebied en strooiroutes hebben we dit jaar toegevoegd als Open Data. Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle (nieuwe) datasets op ons Open Data portaal.